Malarianet

I 2013 donerede We-Aid 1.200 euro til uddeling af malarianet i flygtningelejren Dadaab.

Malaria, som overføres via myggestik, er ifølge WHO fortsat den hyppigste dødsårsag i Somalia, og derfor bad We-Aids partner om støtte til at købe malarianet. Vulnerable Action Aid of Somalia stod for at uddele malarianettene.

Dadaab er verdens største flygtningelejr, der huser op imod en halv million mennesker. Flygtningelejren er lokaliseret omtrent 100 kilometer fra grænsen mellem Somalia og Kenya.

Dadaab huser folk, der er flygtet fra forskellige konflikter i Østafrika. De fleste flygtninge er kommet til lejren som konsekvens af borgerkrigen i det sydlige Somalia. Og mange, der ankommer til lejren, har efterladt alt, de ejer og mangler derfor basale fornødenheder – som eksempelvis malarianet.

MAD TIL UDSATTE FAMILIER

I GEDO-REGIONEN

We-Aid hjalp i 2013 sin lokale partner Vulnerable Action Aid of Somalia med at uddele mad til flere tusinde beboere i Gedo i det sydlige Somalia.

Mange af familierne er hyrdefolk og er dybt afhængige af deres geder og kvæg. Men desværre går mange dyr tabt, når det tørker.

Tørken i 2012 og de deraf stigende priser på fødevarer har medført, at mange børn i området er underernærede. Derfor valgte We-Aid at støtte Vulnerable Action Aid of Somalias arbejde med at uddele mad til fattige familier i området.

Bliv medlem
We-Aid uddeler malarianet

Andre projekter

Genbrug til Syd

Genbrug til Syd

We-Aid sender i 2014 en 40 fods container med skolemøbler, tavler og andet skoleudstyr til det centrale Somalia.

Læs mere her


Forretningsudvikling i Kenya

Forretningsudvikling i Kenya

We-Aid er i færd med at udvikle et nyt projekt, der støtter unge forretningsdrivende i Kenya.

Læs mere her