Genbrug til Syd

We-Aid sendte i 2014 en 40 fods container med skolemøbler, tavler og andet skoleudstyr til det centrale Somalia. Forsendelsen skete efter en bevilling fra puljen Genbrug til Syd.

Somalia er et af verdens fem fattigste lande, og kun en ud af fire somaliere kan læse og skrive.
Særligt i det sydlige og centrale Somalia, står det efter mere end 25 års borgerkrig slemt til, og mange børn – særligt piger – har slet ikke mulighed for at gå i skole. Derfor støtter We-Aid sin lokale partner Vulnerable Action Aid of Somalias arbejde med skoler i Somalia.

pdf-downloadPakkeliste

I forbindelse med Genbrug til Syds projekt sendte We-Aid følgende materialer afsted til tre skoler i Somalia.

pdf-downloadRejsebeskrivelse

Læs vores rejsebeskrivelse i forbindelse med vores projektrejse til Somalia, hvor vi bl.a. førte tilsyn med, at skoleudstyret var kommet godt frem og installeret korrekt.

pdf-downloadGavebrev

Vulnerable Action Aid of Somalia har været med til at bygge 23 landsbyskoler i det sydlige og centrale Somalia.

Skolerne er bygget af lokale frivillige, og lokalbefolkningen bidrager med de få penge, de har, til at støtte skolernes drift. Skolerne gør også en stor indsats for at inkludere piger og børn fra særligt sårbare familier. Desværre er de lokale midler små og behovet stort, og derfor trænger landsbyerne til hjælp udefra.

Bliv medlem
Galleri

Andre projekter

Malarianet

Malarianet

I 2013 donerede We-Aid 1.200 euro til uddeling af malarianet blandt særligt sårbare familier i Gedo-regionen i det centrale Somalia.

Læs mere her


Forretningsudvikling i Kenya

Forretningsudvikling i Kenya

We-Aid er i færd med at udvikle et nyt projekt, der støtter unge forretningsdrivende i Kenya.

Læs mere her