We-Aid støtter somaliske børns skolegang.

I det forløbne år har We-Aid sendt en 40 fods container fyldt med skolemøbler, computere og fysikudstyr af sted til Somalia. Det sker efter bevilling fra udenrigsministeriets pulje Genbrug til Syd.

Forsendelsen går direkte til We-Aids somaliske partner Vulnerable Action Aid of Somalia (VAA), som giver udstyret videre til tre landsbyskoler i det sydlige Somalia.

Brev fra direktionen

Her skal udstyret bruges til at forbedre undervisningen og til at holde udgifterne nede, så skolerne kan tilbyde undervisning til så mange børn som muligt.

Skolerne bliver drevet af lokale forældre, som med støtte fra Vulnerable Action Aid of Somalia gør en stor indsats for, at især flygtninge, piger og forældreløse børn kan komme gratis i skole.

Behovet for uddannelse er kæmpestort i Somalia, som efter mere end 25 års borgerkrig mangler stort set alt. Tal fra Unicef viser, at kun fire ud af 10 børn har mulighed for at komme i skole. Ud af disse er kun en tredjedel piger.

Hos We-Aid er vi derfor stolte af, at vi med denne forsendelse er med til at støtte freden og det lokale initiativ i et af de områder i verden, der har allermest brug for hjælp.

We-Aid monitorerer i samarbejde med ViewWorld forsendelsen af skoleudstyret – fra ladningen i Nykøbing Falster og hele vejen frem til de tre landsbyskoler, som er endemålet.

Med din støtte kan du hjælpe os med at give børnene i Somalia en bedre fremtid!

Niels Holst

Stifter og bestyrelsesformand i We-Aid